Livstecken, vintervila och renovering

Här kommer ett livstecken i bloggen, jag har inte övergivit den men har bara inte haft någon inspiration/ork att skriva..

Bloggen handlar ju mycket om min ridning och Schackis har gått på vinterlov. något tidigt för jag har inte haft någon lust att rida heller det senaste, så då får han vila istället så slipper jag ha dåligt samvete för det..
Nu går han och skrotar i hagen och så är vi ute och går promenader när andan faller på och då följer Gilectra med också=)
 
I tisdags morgon var vi ute och gick och då var det helt magiskt finte ute, kallt, dimma och soluppgång ♥
 
 
 
 
 
 
 
Jaa, annars så jobbar jag mest och så håller vi på med tv-rummet fortfarande..
Förra helgen var Simons föräldrar jättesnälla och hjälpte till med tapetseringen men dagen efter visade det sig att vi hade varit alldeles för slarviga med underarbetet och varenda ojämnhet syntes igenom tapeten så det var bara att riva ner och beställa ny tapet...
 
Lite där tröttnade vi och bestämde oss för att ta in en målare som skulle göra det åt oss så i tisdags var det en kille här och tittade på det och sen skickade han en offert och då skulle kalaset gå på 9500:- efter rotavdraget... Efter lite turer fram och tillbaka så ringde jag Roland och bad om tips och hjälp och han tyckte vi skulle sätta upp återställningtapet, sagt och gjort!
Klart värt ett försäk innan vi lägger 9500:- på att någon annan gör det...
 
Igår var Madde och Nisse här och hjälpte till att tapetsera och sätta upp de sista återställarna och det belv faktiskt bra, tack gode gud för det! Hade inte orkat med ett misslyckande till...
Helt perfekt är det ju inte men det kan man väl knappast få i ett gammalt hus....
 
Tusen tack till alla som hjälpt oss, vi har verkligen mycket kvar att lära innan vi klarar en renovering själva..

Idag har vi satt upp lite tapet själva och det gick faktiskt bra=)
 
Här har vi rivit all tapet
 
 
 
 
 
 
Nisse tapetserar
 
 
Väggen till vänster har vi tapetserat idag, väggen till höger ska vi ha som en fondvägg så den ska vi försöka göra i veckan
 
Det ser, peppar peppar, bra ut änsålänge iallafall=)
 
Väggen till vänster tapetserade vi igår, väggen till höger ska också bli en fondvägg
 
Känns såå mycket bättre nu än tidigare i veckan, har verkligen mått dåligt över detta men nu går det åt rätt håll=)
Vi har även målat fönsterna och dörrkarmarna vita..
Planen är att få upp de sista tapeterna i veckan och lägga golvet till helgen=)
 
Kattpälsarna mår bra, dom har blivit tjocka och goa så dom ska nog klara av vintern=) Reinhol älskar grädde så det får han ganska mycket och Frans är helt tokig i mjukmat så varje gång han kommer in eller går upp på morgonen så måste man ge han mjukmat för att kunna röra sig i köket annars springer han och stryker runt benen, varken jag eller Simon kan motså dom när dom vill ha något... Tur att vi inte har några barn=)
 
 
 
Jäg älskar våra kattpälsar♥
 
 
Jag tycker att Schackis är väldigt fin i kroppen nu trots tre veckors vila, han har fått lite hull som vi kan använda att bygga muskler av när vi sätter igång igen=)
 
 
 
Nu ska jag fortsätta titta på Downton Abbey! På våran nya tv, det har jag ju inte skrivit om heller... Vi har uppdaterat vår gamla Philips 42" LCD till en Samsung 55" LED=)
 
 
Samsung UE55H7005, supernöjda med den=)
Kommer sitta fint i tv-rummet en dag när vi väl blir klara där...
 
God natt!