Ett billigare alternativ

Idag var jag och päls på Horse Farm och provade sadel.. Jag var helt inställd på att lämna min sadel där för försäljning och köpa med mig en ny hem, men så blev det inte!
 
När hon la på sadeln så såg hon vad problemet var men det var inte katastrofdåligt... Något som dock gjorde det sämre var min svindyra Akton Pad som jag köpte för att göra saken bättre, bra där Julia!
Det som är tokigt med sadeln är att den är lite för bred för han, han är ganska så tunn nu, samtidigt så har han en "svullnad" strax nedanför manken och där blir sadeln lite trång istället..
Hon la på en annan sadel och den låg aningens bättre, men så fort han lägger på sig lite mer och få mer musker så kommer den förmodligen att bli för trång...
 
Så hon rekommenderade en pad som man kunde anpassa efter sadeln och hästen, en Mattes Correction Pad
 
Den har fyra fickor som man kan lägga inlägg i och anpassa efter behov..
 
Jag provred med en sån och jag tyckte att han kändes mer avslappnad, så avslappnad han nu kan bli i ett nytt ridhus=)
När hon beskrev problemen man kan uppleva när sadeln ligger som den gjorde så kände jag igen det direkt, bl a att han inte gillar övergångar, från galopp-trav och trav-skritt och att han inte är helt nöjd när jag sitter ner i traven...
När jag provred med paden så låg sadeln helt stilla trots att sadelgjorden var väldigt lös..
 
Jag köpte en sån pad och hon hjälpte mig att anpassa inläggen så nu får vi tro att hans rygg ska må lite bättre=)
 
Någon som vill köpa en nästan ny Akton Gelpad? =)
 
 
Så gick det till, billigare än att köpa ny sadel och förmodligen lika effektivt=)
 
Jag har fått min nya, enorma telefon idag=) Är väldigt nöjd änsålänge!
 
Igår när jag och päls var ute och red så skulle jag utforska hur man tog sig ner i grustaget..
Kom till ett ställe där jag inte riktigt kunde bestämma mig om jag skulle fortsätta framåt eller vända så jag stog där och funderade en stund och plötsligt så var det någon som sköt ett skott, Schackis frös och stog och lyssnade och så kom det ett skott till, och ett till..
 
De skjuter lerduvor nere i grustaget kom jag på, så det var bara att vända och rida åt ett annat håll men S kunde riktigt släppa vad han precis varit med om så resten av tiden så var han spänd som en fiolsträng, trippade framåt, stannade varannan minut och frustade (ett såntdär varningsfrust), gick åt sidan, backade, trippade framåt igen, tvärvände lite då och då och ibland blev han rädd fär något bakom sig och fick en jäkla fart... Efter ca 10 minuter så hade han jagat upp sig så mycket att han löddrade... Och så hade han världens snyggaste nacke=) Jag kunde inte annat än skratta, han är den coolaste hästen i stan i vanliga fall och så plötsligt beter han sig såhär, fantastiskt roligt=)
 
Något som är mindre kul är att jag har plockat två fästingar på honom=/ Jag hatar fästingar.... Frågan är om han fått dom i hagen eller när vi ridit i skogen... Jag vill verkligen inte ha fästingar på min kulle... Har inte hittat någon på Gilectra än..
Flugspray används flitigt nu kan jag säga=)
 
Nu blir det kaffe! Imorgon har jag en glidardag på jobbet, jobbar mellan 7-10=) Jag jobbar lite extra denna veckan så jag fick alldeles för många timmar och då passar det ganska bra att plocka bort lite på onsdagar eftersom alla ansvariga jobbar då, så även om jag är ledig (imorgon ska jag inventera och så har vi utbildning med Samsung, därför tog jag inte bort hela dagen) så är det ändå en ansvarig som öppnar och en som stänger=)
 
Ta hand om er!