Så var det över

Så var semestern över för i sommar! Det ska erkännas att jag inte alls var taggad på att börja jobba igen, hade lätt kunnat spendera några veckor till hemma.. Nu förstår jag folk som säger att man måste åka iväg på semestern för att ha semester... När man har hus och ett pågående stallbygge på gården så blir det inte så mycket vila, men ändå skönt att ta en paus från jobbet och komma tillbaka med lite ny energi och se butiken med nygamla ögon=)
 
Och så har vi fått gjort en hel del här hemma som dämpat den inre stressen.. Några vändor till tippen frigjorde lite plats i skjulet (och lättade tyngd från axlarna), stallet går framåt, under semstern har följande hänt:
 
Elen är dragen i sadelkammaren
 
Sadelkammaren har fått upp sina väggar och sin dörr, den har blivit spacklad och målad både ute-och invändigt en omgång
 
Ytterdörren är byggd, målad på utsidan, har fått en kattlucka i sig och kommit upp

Kontakthålet mellan box 1 och 2 är putsat, liksom dörrhålet
 
Linjerna är raka i boxarna
 
Kattluckan in i sadelkammaren är uppe
 
Boxdörrarna är svartlackerade
 
Det har målats lite här och var
 
Det var väl typ det=)
Så nu är det verkligen inte mycket kvar, mest småpill som t ex stenar som ska upp på boxfronterna, det ska målas i kontakthålet och vid dörrhålet där den nya putsen kommit upp, sadelkammaren ska målas en eller två gånger till, krubbor och vattehinkar ska upp, ytterdörren ska få ett handtag, det ska läggas klinkers i sadelkammaren och kaklas vid handfatet + att handfatet ska upp mm... Så inga jätteprojekt=)
Känns väldigt skönt att kunna ana ett slut på det=)
 
Jag lovade ju en före och efterbild på boxdörrarna:
 
Omålad
 
Målad
 
När vi kommit lite längre med målningen av sadelkammaren ska ni få lite bilder på den med=)
 
I torsdags var vi på Liseberg och det var så sjukt roligt=) Har inte varit där på flera år och jag åkte i stort sett allt, även den jag lovat mig själv att aldrig sätta mig i, nämligen Atmosfear... Jag har aldrig, då menar jag verkligen aldrig, varit så rädd för att åka något på Liseberg, jag åker det mesta, men så lider jag även av höjdskräck och den går låååångt upp innan den till slut släpper och man tror att man ska falla handlöst ner i backen...
Jag hade världens högsta puls och blundade stora delar av åkturen men när den väl släppte där uppe så var den jättehärlig=)
 
Sen när det blev mörkt åkte vi två gånger till och då var den mest fin=)
 
Här står våra män snällt och väntar när vi är på damernas=)
 
 
I onsdags hämtade vi hem Reinhold=)
 
 
Första mötet gick lite halvers
 
Wiiiiii!
 

Spanar på de konstiga stora djuren i hagen
 

Nu har han och Frans bekantat sig lite mer och jag tror faktiskt att de har väldigt roligt ihop=)
Reinhold bor i stallet nu, Frans är fortfarande för liten för att flytta ut så han får vara kvar inne ett tag till...
Frans var hos veterinären i fredags och fick sin första vaccinationsspruta och recept på medicin mot skabb i öronen.. Den har jag hämtat ut idag och gav både han och Reinhold en dos ifall han blivit smittad..
 
I fredags var även hovslagaren här så pälsarna har nu nya fina fossingar=)
Igår körde jag ett sista-dagen-på-semestern-race här hemma och klippte både gräset och städade inomhus (iallafall de två nedersta våningarna) sen var jag helt slut... Då kom Madde passande nog och slängde ihop en mumsig soppa=) Simon, Nisse och pappa jobbade i stallet hela dagen och så kom Jeanette och hade fika med sig och present till mig och Simon=)
Efter en powernap på soffan så åkte vi och storhandlade så vi inte ska behöva göra det på ett par dagar...
 
Imorse när klockan ringde kunde jag gjort nästan vad som helst för att slippa gå upp... Och då var klockan 8, imorgon börjar jag 07:30 så då måste jag gå upp senast 06:30, det är verkligen inte min kopp te...
 
Idag ringde jag vår granne som har åkern framför vårt hus och frågade om jag fick rida där nu när det är stubbåker och det gick fint, så länge det är hyfsat torrt, så idag har jag och päls konditionstränat=) Red ett varv i skritt, fyra i trav, fyra i galopp, ett i trav och ett i skritt... Jäkla lyxigt att kunna rida precis framför gården=)
 
Sensommaren när den är som bäst
 

Jag älskar årstiden som kommer nu, sensommar och höst, luften blir klar men solen värmer fortfarande och blinningarna har gett sig för iår, nu är det mest flugor kvar men dom bits iallafall inte..
Jag och Madde har köpt biljetter till Winnerbäck i Scandinavium i november, ännu ett skäl att älska hösen, det är då Winnerbäck gör sig som bäst i öronen=)
 
Nu har jag babblat på alldeles för mycket, avslutar med en bildkavalkad med Frans:
 
 
Frans tar upp typ halva soffan så Nisse får sitta på kanten=)
 
Ett av hans bästa lekställen, mellan kuddarna i soffan
 
Crazy cat
 
 
 
 
 
 
Go kväll!