Tuff tisdag

Idag var det den stora ångestdagen, tandläkarbesök på förmiddagen och dressyrlektion på eftermiddagen.
 
Jag kunde sova inatt, sov ganska bra tror jag=) Jag släppte ut hästarna imorse, gjorde klart stallet och sen gick jag in och gjorde mig klar för att åka till tandläkaren.
På vägen dit fick jag se till att koncentrera mig på annat, annars hade jag antagligen vänt och kört hem igen...
 
Jag fick vänta en kort stund när jag kom dit, sen kom en tandsköterska och hämtade mig..
Jag talade om när jag bokade tid att jag var väldigt rädd så hon började med att prata med mig, ställde lite frågor och förklarade att det fanns inget att vara rädd för, känns det obehagligt så är det bara att avbryta och ta en paus..
 
Hon tog bilder, de vanliga 4 man tar när man har en sjukt obekväm pryl i munnen, sen fick jag gå in i ett annat rum och stå med huvudet inuti en kamera som roterade runt mig för att få andra bilder.
Sen tog hon bort tandsten, även det kändes okej=)
 
Sen kom tandläkaren in och även hon var noga med att jag inte skulle vara rädd, ställde frågor, förklarade att om dom behöver laga något så använder dom alltid bedövning, hellre för mycket än för lite och om man mår riktigt dåligt så kan man även få en tablett som är lugnande=)
 
Jag hade tydligen fina tänder, men ett litet hål hittade hon så det ska jag laga om tre veckor=/ Men nu när jag har varit där så känns det inte alls lika läskigt, hoppas inte rädslan hinner bygga upp sig alltför mycket tills dess...
100kg lättare gick jag därifrån!
 
Visdomsord från Tandläkaren=)
 
Kan varmt rekommendera Ringvägens Tandhälsa i Varberg, även för fegisar som mig=)
 
Jobbig grej nr 2 idag då, min första dressyrträning på jag vet inte hur länge...
Anna var snäll och jag kände mig väldigt trygg även fast jag var riktigt nervös i början men när jag väl kommit igång så släppte det=)
 
Jag gjorde en övning som fick honom lösgjord vilket jag verkligen behövde hjälp med och vilken skillnad det blev! Det tog tid innan han var helt igenom, typ hela lektionen, men ju mer jag tränar på detta ju snabbare kommer det att gå.. Träningen gick över all förväntan och även galoppen som jag haft bekymmer med det senaste gick bra idag=)
Jag ska fortsätta rida för Anna, två veckor dressyr, en vecka hoppning och så kommer det rulla på... Sen blir det ju även terräng lite längre fram=) Jag kommer fokusera mer på dressyren nu och mindre på hoppningen.. Ett nödvändigt ont.
 
Päls efter träningen idag, ser ganska nöjd ut♥
 
När jag kom hem från träningen så duschade jag, sen åt vi kvällsmat och sen slocknade jag på soffan, helt slut efter denna dagen..
 
Imorgon är det jobb igen och så fyller min fina Tira år så vi ska dit på kvällen så Schackis får vackert vila så tar vi nya tag på torsdag igen!
 
Här kommer lite bilder från telefonen:
 
Ridpass innan jobbet i fredags
 
Fick passa på att fota snön de få dagarna den låg kvar
 
 
 
 
 
 
 
 
Sötnos♥
 
Frans är fortfarande trattkantarell men nu får han gå ut på dagarna så får han ha tratten när han är inne... Han kliar upp såret lite då och då så det läker långsamt men han blir så deppig när han inte får gå ut så vi kompromissar lite..
 
God natt på er♥