Årets första hoppträning

Igår var det dags för årets första hoppträning! Min första för Anna, som jag ju även rider dressyr för.
Vi har hoppat för Anne ihop innan så det var inte första gången hon såg oss hoppa.
 
Jag har ju inte hoppat på typ ett halvår, nummerlappen satt kvar på martingalen som jag fick damma av och putsa upp igår=)
Förväntningarna på träningen var således inte särskilt höga!
 
Vi började med att värma upp på en cavaletti i trav, fatta galopp och vända upp på en kombination med ett galoppsprång, landa i rätt galopp, bryta av till trav och samma sak igen och igen och i bägga varven..
 
Sen hoppade vi delar av banan vi skulle hoppa senare, mycket svängar och träna på att landa i rätt galopp, vilket vi har svårt för så det var super för oss att träna på.
Schackis var taggad och tyckte verkligen att det var roligt att få hoppa igen, han var pigg och drog iväg lite ibland, vilket ledde till att jag tog förhållningar som ibland kom alldeles för sent. Fick träna på att rida framåt istället för att ta tillbaka i dom lägena.
Ringrostig som jag var så hade jag svårt att se avstånden..
 
Här har jag skissat banan vi hoppade med mina mad Paintskills:
 
Haha, ber om ursäkt för kvaliten på denna bilden men ni fattar väl iallafall? =)
 
Som ni ser, snirkligt i början av banan↑
 
Han hoppade bra och kämpade på fint, sista rundan låg på ca 1,05 -1,10m, hade inte trott att vi skulle hoppa så högt men det kändes såpass bra att jag vågade göra det ändå=) Duktig pälshäst=)
 
Det var bara jag och en tjej till=)
 
Hemma igen och otålig, vill ha mat och vill att G ska komma in i stallet♥
 
Anledningen till att jag inte rider för Anne längre är främst att jag håller på med fälttävlanskortet, en kurs som Anna håller i, då passar det bra för mig att rida för henne i både dressyr, hopp och terräng. Sen passar Annas träningsdagar mig bättre, dressyr på tisdagar och hoppning på torsdagar. Anne har sina hoppträningar på onsdagar 19:15 och det är ofta många med och det drar ut på tiden så ibland blir det väldigt sent.. Anna försöker att ha max 4 ryttare per grupp och då blir det oftast inte så långdraget=)
 
En annan grej jag gjorde igår, för första gången i mitt liv, sprang 6,3km!? Det är typ 1,3km längre än jag sprungit tidigare=) Känns i benen idag...

Och så var jag hos mamma och lunchade, världens godaste lunch: Sushi, hemmagjord sådan=)
 
 
 
Otroligt gott som vanligt på resturang Furulund♥
 
Idag har vi varit lediga och jag började dagen med att röra lite på Schackis, få bort eventuell stelhet och träningsvärk från gårdagen, sen fixade jag stallet..
 
Jag har bakat också, en annanaskaka:
 
Den blev mumsig=)
 
Annars har här inte blivit mycket gjort idag, nu är jag laddad för en jobbhelg! Schackis har gått 6 dagar på raken nu så han ska få vila hela helgen.. Imorgon är det ju Alla hjärtans dag, vi firar inte storslaget, det blir köpesushi och kanske ett chokladhjärta eller två=)
 
Nu ska jag avsluta här, god natt och ha en härlig helg♥