Träningen i torsdags

I torsdags var vi ju iväg och hoppade igen, jag och pälsen=)
 
Han var pigg och glad och vi fick träna på att hålla en bra galopp, få med bakbenen, framförallt i svängarna... Låter så lätt men är såå jä*la svårt!
 
Vi fick hoppa ganska högt, var nog uppe på ca 120cm på slutet, så högt har jag inte hoppat sen vi gick omkull...
Jag fegade ur ett par gånger, men det gjorde bara att jag ännu mer förstog vikten av att hålla en BRA galopp, bra tempo men ändå samlat.. Då bromsar jag mig inte in mot hindret, vilket jag gärna gör när jag har lite dålig galopp..
 
Jag förklarade även vårt problem med galoppombyterna och fick ett väldigt bra tips, styr mot väggen, sväng i sista sekund, sparka till överdrivet mycket med ytterskänkeln samtidigt som jag sitter kvar på ytterskinkan och håller i yttertygeln... Första gången var jag alldeles för mesig, då fick vi ta Time Out och sen försöka igen=)
Och på den rundan bytte han nog galopp 2 eller 3 gånger!
Snacka om förbättring=) Jag fortsätter att träna på detta hemma och det går bättre och bättre, kan det vara så att vi äntligen knäckt koden till byterna? *Hoppas*
 
I övrigt tyckte hon att allt gick bra, det är bara galoppen vi behöver få bättre=)
Hon sa att han har ett såpass brett register så han tar sig över ändå, men när det bli högre så måste det finnas en bättre galopp...
 
Det var allt jag hann skriva nu! Snart ska jag uppdatera med lite nya bilder från stallbygget, det går framåt=) Boxväggarna är färdigmurade, just nu pågår projekt "höja taket", halva är klart!
Och hagbygget sattes igång på allvar i helgen!
 
Hoppas ni alla har en härlig Valborgsmässoafton♥